Количка

Дигиталис (Напръсник) Лилав / Purple foxglove

Модел 258013-SEK
0
В наличност
2,14 лв.

Дигиталис (Напръсник) Лилав / Purple foxglove

Ние от онлайн магазин sortovisemenabg.com представяме на вашето внимание семена за  Дигиталис ( Напръстник ) / Purple foxglove в лилав цвят. Тези растения са прекрасно допълнение към градината!

С цветове в нежни оттенъци на розово, лилаво или бяло и привлекателни петнисти гърла, те привличат пчели, които се потапят в тяхната цветна красота, покривайки се с прашец. Ако ги оставите да се развият на удобно място, те ще се разпространят свободно, създавайки още повече растения, които ще цъфтят през втората година.

За да ги поддържате в добро състояние, осигурете достатъчно влага на почвата през лятото. Когато първите цветове приключат с цъфтежа си, отрежете ги, за да насърчите развитието на нови странични издънки, които ще осигурят допълнителен цветя. След като последните цветя завяхнат, изсечете всички стъбла до земята. През началото на пролетта нанесете обилно мулч от 5-7 см добре изгнила органична материя около растенията, за да ги подготвите за нов сезон на растеж и цъфтеж.

Едногодишни, около 60 cм високи растения. 1 г - около 450-480 семена. Цветовете са с диаметър 10 см, растенията са разклонени. Вирее най-добре в плодородна, водо- и въздухопропусклива, слънчева почва. Устойчив на замръзване. Засаждат се в цветни лехи от едногодишни цветя, цветовете се берат. Цъфти след 90 дни, след сеитба. Семената поникват за 7-11 дни при температура +18 °C. Възможно е да се сее директно в почвата през октомври, а през пролетта остава да се разсади разсадът на желаното място. Набраните цветове издържат във вода 10-12 дни.

Тегло

0,2гр

Брой семена на грам

Около 10 000 семена

Семена в една опаковка: 

2000 бр. 

Разстояния на засаждане

30 х 40 см

Време на цъфтеж, височина

VI-VII, 200 см

Слънчево място

да

Полусянка

да

Цвят

Лилав

Време за засяване в почвата

VI-VIII

Подходящ за отглеждане

В цветни градини, в алпинариуми

Климат

Слънчево, частична сянка

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x