Количка

Хойхера в саксия НОВО Зареждане - различни цветове

Модел 84567
0
В наличност
12,97 лв.

Хойхера в саксия НОВО Зареждане - различни цветове

Описание: Многогодишно тревисто вечнозелено растение. Образува розетка от приземни листа, разположени на дълга дръжка, с широка, дланевидно нарязана и назъбена петура. Цветовете са дребни, събрани в рехави гроздовидни съцветия на висок цветонос. Създадени са много сортове, с различна багра на листата, с контрастно жилкуване и вариращи по размер. Всички те са плод на работата най-вече на американски селекционери. Северна Америка е родина на повечето диви видове, които са послужили за база на съществуващата днес богата, атрактивна селекция на това прекрасно листно-декоративно растение. Хойхерите са напълно зимоустойчиви растения.
 
Размер: Височина и ширина 30-40 см.
 
Декоративност: Декоративна листна маса. Цветовете обикновено са дребни, но стоят елегантно и нежно над листната маса.
 
Цъфтеж: Хойхерите цъфтят през лятото - юни-юли. Цветовете може да са бели или бледо розови. Съцветията са рехави гроздове, разположени на дълги дръжки. Цветчетата са дребни, звънчевидни.
 
Отглеждане:Хойхерите са непретенциозни и лесни за отглеждане растения. Най-добре се развиват на лека полусянка. Почвата трябва да е хумусна, отцедлива. Желателно е умерено поливане, страдат от суша, както и прекомерна влага. Торенето също трябва да е по-скоро със слаба концентрация. На практика хойхерите са вечнозелени, защото старите листа отмират едва след като през пролетта се развият новите. Размножаването на вегетативните сортове става чрез вкореняване на братилата розетка напролет или в края на лятото.
Използване:Хойхерите са едни от най-красивите листно-декоративни растения за сенчести и полусенчести места, където с топлите си и ярки багри придават елегантност и колорит на цветните композиции. Все още недостатъчно познати и използвани в озеленяването, но определено пред тях има огромни перспективи. На път са да достигнат популярността на хостите. А предоставят много повече възможности от хостите, защото са изключително разнообразно оцветени- жълто, медно, червено, карамел, почти черно, сивозелено и др.

Цветове: Червена, Зелена, Оранжева – кафяви, Тъмно червена, Резеда, Шарени и др.

Освен различните цветове имаме и растения с различна Форма на листна може да разгледате снимките.

Налични са над 10 различни вида. Може да разгледате снимките те са реални на растенията, които получавате. Ако искате да закупите определен вид може или да ни го опишете или да ни пратите снимка за пояснение. Ако не сте написали ние слагаме различни видове растения.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x