Количка

Комплект Разсад - 1 брой Хойхиера и 2 броя Хости

Акция
Модел 727626
0
В наличност
23,79 лв.-20 % 19,03 лв.

Комплект Разсад - 1 брой Хойхиера и 2 броя Хости 

Нашият онлайн магазин sortovisemenabg.com представя на вашето внимание комплект разсад Хойхера (Heuchera) - растението, което освен че е непретенциозно за отглеждане, допълва идеално различни цветни съчетания, бордюри, алпинеуми + 2 броя Хости (Hosta) - цветето, което вдъхва живот на потъналите в сянка места в градината, където рядко може да оцелее друга зеленина.

Многогодишен и сенкоиздръжлив готов комплект включващ един брой разсад Хойхера и два броя разсад Хости:

  • Хойхерата е многогодишно растение, развиващо силно коренище, листата са с дълги дръжки длановидно нарязани на 5 до 9 дяла, назъбени. Цветовете са дребни, многобройни, разположени на върха на нежни стъбла, които излизат измежду листата. Хойхерите са непретенциозни и лесни за отглеждане растения  – расте еднакво добре и на слънце и на сянка. Най-добре се развиват на лека полусянка. Почвата трябва да е хумусна, отцедлива (чакълеста). Желателно е умерено поливане, страдат от суша, както и прекомерна влага. Торенето също трябва да е по-скоро със слаба концентрация. На практика хойхерите са вечнозелени, защото старите листа отмират едва след като през пролетта се развият новите
  • .Хостата е вероятно едно от най-издържливите растения за сенчести градини. Едрите, красиви  цветове  наподобяват тези на лилиумите и могат да бъдат бели или обагрени в бледо лилаво или виолетово, като единственият силно ароматен вид е августовската лилия (Hosta plantaginea), чиито цветове изпълват цялата градина с упойващо ухание. Друга характерна черта на вида е, че цветовете му се разтварят през нощта и се затварят сутринта. Хостата се характеризира с едри и лъскави листа, които се появяват в края на пролетта и бързо се превръщат в доминираща черта на растението. Овалните листа внасят допълнителна  текстура на градинския ландшафт, а пищната зеленина му придава лека драматична нотка.

 Размер на саксията: ф23, височина 20см;

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x