Количка

Воден крес / Nasturtium officinale

Модел 794
Марка Флориан
0
В наличност
2,02 лв.

Воден крес

Нашият онлайн магазин www.sortovisemenabg.com представя на вашето внимание семена за Воден крес / Nasturtium officinale. Кресонът  е многогодишно растение, което е част от гамата ароматни растения, използва се в кулинарията за овкусяване на салати, като гарнитура към различни ястия или при готвене.

Nasturtium officinale, познат още като воден невен или воден кресон, е водно растение от семейство кръстоцветни (Brassicaceae). То е широко разпространено в пресни водни екосистеми като потоци, реки, езера и блатни зони.

Водният кресон е популярна водна зеленчукова култура, която се характеризира със сочни, овални или ланцетни листа и малки, бели или светлорозови цветове. Растението е известно със своя остър и пикантен вкус, подобен на кресона, откъдето идва и неговото име.

Водният кресон се консумира често в салати, сандвичи или като гарниране за ястия. Той съдържа разнообразни полезни витамини и минерали, като витамини А и C, калций, желязо и фолиева киселина.

Освен като хранително растение, водният кресон се използва и за лечебни цели, особено за подпомагане на храносмилането и детоксикацията на организма. Той също така има антиоксидантни свойства и се използва в народната медицина за лечение на различни здравословни проблеми.

Бързорастящо многогодишно растение, което предпочита влажни места и има кратък в. 
Кресът (кресонът) не е устойчив и не може да се съхранява за по-дълго време, има високо съдържание на антиоксиданти, протеини и витамини, като е най-богатият естествен източник на етерично масло. Има високо съдържание на антиоксиданти, протеини, витамини. Той е на -богатия природен източник на специфично етерично синапено масло, което се бори с раковите клетки.

Указания за отглеждане:

Срок за сеитба: март-август
Вегетационен период: приблизително 15-20 дни

Семена в един грам: 4000 бр.

Опаковка: 0,3 гр

Семена в опаковка: приблизително 120 семена

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x