Количка

Тагетес Френски Кармен / French Carmen

Акция
Модел 265189-SEK
0
В наличност
2,14 лв.-15 % 1,82 лв.

Тагетес Френски Кармен / French Carmen

Ние от он-лайн магазин sortovisemenabg.com представяме на вашето внимание семена за Тагетес Френски Кармен / French Carmen.

Тагетесът е растение 3 в 1, което има прекрасни декоративни качества, използва се за лечение в народната медицина, притежава бактерицидни, фунгицидни и репелентни свойства. Латинското му наименование  е свързано с етруския полубог Тагес – внук на Юпитер, който се славел с красотата си. Заради съдържащото се в състава етерично масло и силната специфична миризма се наричат ​​цветно-зеленчукови дезинфектанти. Тагетесите се отглеждат под или между луковични цветя за контрол на почвените вредители и болести.

Кармен са едногодишни цветя с височина 25 см. Виреят и цъфтят добре на слънчево място и на сянка. Подходящ за отглеждане в цветни градини заедно с други едногодишни и многогодишни цветя, често се отглеждат на гробища и балкони. Заради съдържащото се в състава етерично масло и силната специфична миризма се наричат ​​цветно-зеленчукови дезинфектанти. Тагетесите се отглеждат под или между луковични цветя за контрол на почвените вредители и болести.

Указания за отглеждане:

Семената се засяват: март - май

Пресажда се: май – юни

Цъфти : юли - октомври

Височина – около 25 см.

Разстояние: 15х15

Разфасовка: 1 гр.

Семена в 1гр : около 300 - 320 бр.

Семена в една опаковка: около 300 - 320 бр.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти