Количка

Органичен биостимулатор за разсад и зеленчуци / Soil extract from sapropel + leonardite 500 мл

Акция
Модел 911147-SEK
Марка Seklos
0
В наличност
12,97 лв.-20 % 10,38 лв.

Органичен биостимулатор за разсад и зеленчуци / Soil extract from sapropel + leonardite 500 мл

Онлайн магазин sortovisemenabg.com представя течен органичен биостимулатор за разсад и зеленчуци със сапорел и леонардит / Soil extract from sapropel + leonardite 500 мл. 

Това е биологично активен екстракт от сапропел (органична материя) за третиране на семена (посаждане), силен и здрав растеж на растенията. Не е подходящ за ерични и ацидофилни растения.

Сапропелът е природен материал, който се състои от разложени растителни и животински остатъци, които се образуват в дънните отлагания на водоеми като езера, блатове или морета. Той е богат на хранителни вещества и органични вещества, които могат да подобрят качеството на почвата и да насърчат растежа на растенията. Сапропелът често се използва като тор или подобрител на почвата в селското стопанство и градинарството поради своите полезни свойства.

Леонардитите са органични материали, които все още не са достигнали етапа на въглища. Те се различават от лигнитните въглища по по-високата си степен на окисление в процеса на коалификация (блато > торф > въглища), по-високо съдържание на хуминови киселини и по-голям брой карбоксилни групи. Леонардитите са резултат от процес на хумификация, продължил до 70 милиона години. За разлика от други органични източници на хуминова киселина, леонардитите са силно биоактивни поради тяхната молекулярна структура – ​​до пет пъти повече от обикновените хумусни компоненти. Така един килограм Леонардит съответства на около пет килограма други органични източници на хуминова киселина. Леонардитът не е тор. Действа като подобрител на почвата, биокатализатор и биостимулатор за растенията. В сравнение с други органични продукти, Леонардит особено насърчава растежа на растенията (производство на биомаса) и плодородието на почвата. Друго предимство на Леонардит е неговият дълготраен ефект. Разгражда се по-бавно от например оборския тор, компоста или торфа, тъй като съдържа повече органична материя, която също е по-устойчива на разложители.

Указания за употреба: Разклатете преди употреба. 

10 мл / 1 л H2O - за накисване на луковици, издънки, грудки - за 1-3 часа.
50 мл / 10 л H2O = 2-3 m2 - за облагородяване на почвата (парникова почва) и поливане на растения по време на активната им вегетация.

Разфасовка: 500 мл

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x