Количка

Торфени саксийки за разсад - 12 бр

Хит
Модел 235265
0
В наличност
2,08 лв.

Торфени саксийки за разсад

На нашият онлайн магазин ви представяме торфени саксийки за разсади.

Торфените саксийки се произвеждат от върхов торф, мъхов тип, със степен на разлагане не повече от 15%, пепелност не повече от 8%, влага не повече от 55% с добавка на дървена маса, сулфатна целуоза, калциев хидроксид, макро и микро торове. Те притежават необходимата механическа устойчивост както в сухо, така и във влажно състояние. Конструкцията им не се променя през целия период на развитие на растенията. Торфените саксийки предпазват коренната система на разсада от механически повреждания и деформации, както по време на растежа така също при транспортиране и присаждане. Те не съдържат семена и плевели, причинители на заболявания по растенията и цветята.
Приложение
Торфените саксийки се прапоръчват да се употребяват при отглеждане на различни бързорястящи растения, изискващи подхранване на разсада като например:
- зеленчуци и плодове – краставици, домати, тиквички, дини и други;
- овощни и декоративни култури – касис, боровинка, малина, роза и други;
- цветя – лале, мушкато, примула, калеус, циклама, гладиола и други.

Размер:50 х 50 mm, квадратни (блок от 12 клетки)

Торфени саксии100 % биологично разграждащи се,  могат да бъдат пресаждани заедно с растението директно в почвата без да се нарушава кореновата система и така се избягва стреса за растението от пресаждането. Торфените саксии осигуряват добро развитие на растението благодарение на сместа от върхов торф с добавка на дървена маса, сулфатна целуоза, калциев хидроксид, макро и микро торове специално изработени, за да осигурят оптимално и хомогенно овлажняване на растенията. Не възпрепятстват кореновото развитие. Квадратната им форма ви позволява да пестите място и ги прави по-удобни за засаждане в сандъчета.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x