Количка

Дигиталис Микс / Digitalis purpurea

Хит
Модел 1773-OPAL
Марка Opal Zi
0
В наличност
2,14 лв.

Дигиталис Микс / Digitalis purpurea

Нашият он-лайн магазин представя на вашето внимание микс от семена за Дигиталис / Digitalis purpurea.

Двугодишно растение. Цветовете имат къса дръжка и са събрани на върха на стъблото в едностранен грозд, леко извит надолу. Баграта варира от розово, бяло до ореховожълто и др, като при повечето сортове цветовете са богато точковидни напръскани отвътре. Подходящо е за сенчести бордюри, селски градини и под дърветата.

Тези растения са прекрасно допълнение към градината! С цветове в нежни оттенъци на розово, лилаво или бяло и привлекателни петнисти гърла, те привличат пчели, които се потапят в тяхната цветна красота, покривайки се с прашец. Ако ги оставите да се развият на удобно място, те ще се разпространят свободно, създавайки още повече растения, които ще цъфтят през втората година.

За да ги поддържате в добро състояние, осигурете достатъчно влага на почвата през лятото. Когато първите цветове приключат с цъфтежа си, отрежете ги, за да насърчите развитието на нови странични издънки, които ще осигурят допълнителен цветя. След като последните цветя завяхнат, изсечете всички стъбла до земята. През началото на пролетта нанесете обилно мулч от 5-7 см добре изгнила органична материя около растенията, за да ги подготвите за нов сезон на растеж и цъфтеж.

Указания за отглеждане:

Дълговечност: Двугодишен вид

Срок на сеитба: май – юни

Срок на разсаждане: септември

Цъфтеж: юни – август

Разстояние: 30 х 40 см

Разфасовка: 0,1 гр

Семена в един грам: около 10 000 бр

Семена в една опаковка: около 4000 бр

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x