Количка

Аспержи Вашингтон / Mary Washington

Хит
Модел 920385-SEK
0
В наличност
2,37 лв.

Аспержи Вашингтон / Mary Washington

Онлайн магазин sortovisemenabg.com представя семена за Аспержи Вашингтон / Mary Washington - – изящен дар на природата, който се вплита в изисканите ястия и се превръща във вкусово изживяване. С тънки, нежни пъпки и характерен аромат, аспержите са не само великолепен вкусов елемент, но и символ на финес и добър вкус в кулинарията..

От традиционни рецепти до съвременни гастрономически тенденции, аспержите заемат почетно място в света на гурметизма. Познати са със своята деликатна текстура и специфичен вкус, които ги правят предпочитани в изисканите ресторанти и домашната кухня. Те са не само гастрономическо пътешествие, но и допир до историята, здравословните ползи и разнообразието от сортове, които правят аспержите толкова вълнуващи. Предците ни добре са познавали лечебните свойства на аспержите. Най-обичайно е било да се използват като лекарство след ухапване от жилещи насекоми (пчели или оси), срещу виене на свят и зъбобол, препоръчвали ги дори и при сърдечни проблеми.

Това е многогодишно, високопродуктивно, декоративно растение, което не изисква специални условия на отглеждане. Издънките са светлозелени с мек вкус. Аспержите могат да растат на едно и също място в продължение на 20 или повече години. Растенията преживяват зимни температури до –30 °C. Растенията достигат до 1,2 м височина. Могат да се берат 3 години след сеитбата, след като копията пораснат с 1–1,5 cм в диаметър.

Указания за отглеждане:

Семената се засяват: март - април

Пресаждане: април - май

На дълбочина: 2 см

На разстояние: 50х30 см

Реколта: април - юни

Разфасовка: 1 гр.

Брой семена в 1 грам: 25-40 бр.

Ние от Сортови семена БГ  предлагаме в допълнение към оглеждането му:

- Органичен - Минерален универсален тор / Organic - mineral fertilaizer

- Органичен течен биостимулатор (универсален) / Growth activator from sapropel

- Полиетилен - 180 mic +AF(анти капка), Многослоен израелски за оранжерии от Ginegar

- Бамбукови колове / колци

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x