Количка

Левурда / Allium ursinum

Хит
Модел 17233-SEM
0
В наличност
3,57 лв.

Левурда / Allium ursinum

Нашият онлайн магазин sortovisemenabg.com представя на вашето внимание семена за Левурда / Allium ursinum, позната още като див чесън, чремош или мечи лук.

На Allium ursinum се приписват много лечебни качества и е популярна хомеопатична съставка. Често се използва за лечение на сърдечно-съдови, респираторни и храносмилателни проблеми, както и за стерилизация на рани. Различни минерали се намират в много по-големи количества в Allium ursinum, отколкото в скилидката чесън. Понякога се нарича „кралят на магнезия“ сред растенията, поради високите нива на този минерал в листата.

Всички части на растението са годни за консумация и имат кулинарни приложения, включително цветето, което може да се използва за гарниране на салати. Листата на са най-популярната част, която се използва в храната. Могат да се използват в сурови салати и имат много фин вкус подобен на този на чесъна. При варене вкусът на листата става по-мек и сладък. Луковицата може да се използва по подобен начин като скилидка чесън.

Левурдата е многогодишно луковично растение с височина около 40 см. Семената й се засяват през февруари-март за разсад, или директно през септември-октомври на дълбочина 2,5- 3 см. Разсажда се на разстояние 50 х 30 см. Изисква леко кисели почви и не понася засушаване. В 1 грам се съдържат около 150 семена.

Указания за отглеждане:

Семената се засяват на закрито:  февруари - март

Семената се засяват на открито: септември - октомври

Дълбочина: 2,5 - 3 см

Разстояние: 50 х 30 см

Реколта: май

% чистота: 90%

% кълняемост: 70%

Разфасовка: 0,5 гр.

Семена в 1 гр.: около 150 бр.

Семена в опаковка: около 75 бр.

Ние от Сортови семена БГ  предлагаме в допълнение към оглеждането му:

- Меден Тор С Карбоксилни Киселини KOPER 100 мл / Copper Fertilizer With Carboxylic Acids

- Тор за вкисляване на почвата

- Торфен субстрат за разсади

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x