Количка

Разсад Хоста / Hosta (различни цветове)

Акция
Хит
Модел r-89785
0
В наличност
11,78 лв.-20 % 9,42 лв.

Разсад Хоста / Hosta (различни цветове)


Преведено от английски -Hosta е род растения, обикновено известни като hostas, трилистни лилии и понякога от японското име giboshi. Хостаците се култивират широко като растения, устойчиви на сянка. Понастоящем родът е поставен в семейство Asparagaceae, подсемейство Agavoideae, и е родом от Североизточна Азия.

Хостата е вероятно едно от най-издържливите растения за сенчести градини. Родът Hosta произхожда от Азия и включва около 25-45 вида, като повечето представители са внесени от Япония в Европа през 19 век. Въпреки че цъфти с изключително красиви цветове, хостата е по-популярна като градинско листно декоративно растение.

Цветето има редица предимства, освен че вдъхва живот на потъналите в сянка места в градината, където рядко може да оцелее друга зеленина.

Едрите, красиви  цветове  наподобяват тези на лилиумите и могат да бъдат бели или обагрени в бледо лилаво или виолетово, като единственият силно ароматен вид е августовската лилия (Hosta plantaginea), чиито цветове изпълват цялата градина с упойващо ухание. Друга характерна черта на вида е, че цветовете му се разтварят през нощта и се затварят сутринта.

Хостата се характеризира с едри и лъскави листа, които се появяват в края на пролетта и бързо се превръщат в доминираща черта на растението. Овалните листа внасят допълнителна  текстура на градинския ландшафт, а пищната зеленина му придава лека драматична нотка.

Отглеждане:

Хостата вирее на сянка, но някои видове толерират и по-слънчеви места, особено тези с жълто оцветяване на листата. Сортовете със сини и синьо-зелени листа трябва да се засаждат на пълна сянка, докато вариегатните форми могат да бъдат отглеждани и на шарена сянка.

Почвата трябва да е богата и добре дренирана. Може да добавите органичен тор към почвата преди да засадите цветята.

Размножаването става чрез разделяне на туфата с остър нож през пролетта или началото на лятото. Разделянето се извършва веднъж на 3-4 години.

Налични са около 6 различни вида. Може да разгледате снимките те са реални на растенията, които получавате. Ако исате да закупите определен вид може или да ни го опишете или да ни пратите снимка за пояснение. Ако не сте написали ние слагаме различни видове растения.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x