Количка

Кампанула Кентербъри Камбани / Campanula medium

Модел 250000-SEK
0
В наличност
2,14 лв.

Кампанула Кентербъри Камбани / Campanula medium

Онлайн магазин sortovisemenabg.com представя на вашето внимание семена за едно от първите летни цветя - Кентербъри Камбани (Canterbury Bells) / Campanula medium – камбановидни цветя с дълги, тесни листа.На езика на цветята, подарък от кентърбърийски камбани изпраща послание на благодарност, подкрепа или постоянство.

През 17 век цветята са били известни като „Камбаните на Ковънтри“. А през 19-ти век Джоузеф Брек (градинар) пише, че растенията са известни също като „Огледалото на Венера“. Campanula означава "камбана" на латински. Кентърбърийските камбани отдавна се отглеждат в Европа и Северна Америка и са високо ценени като декоративни растения. Цветарите оценяват дълготрайния им цъфтеж и сладкия, ментов аромат. Въпреки че не е известно, че имат обичайна медицинска употреба, младите издънки C. medium могат да се консумират сурови или варени, а сварените корени могат да се консумират. Цветята се използват за направата на зелени и сини багрила. Цветята с форма на камбанка привличат опрашителите. Пчелите, молците, пеперудите, бръмбарите и мухите са привлечени от камбаните на Кентърбъри.

Campanula medium са двугодишни растения с височина 60-80 см, цветовете са полудвойни, камбановидни, 4 см в диаметър.Цъфти на втората година след сеитбата. Отглеждат се в цветни градини, на защитени от вятъра места. За букети съцветията се берат, когато се отворят първите долни цветове. Подходящ за озеленяване на селски дворове, чифлици. Засаждат се на групи (гроздове). Когато избирате растения за съчетаване, потърсете сортове, които виреят при същите условия: влажна, богата почва, по-ниски температури и пъстра светлина до частична сянка. Добрите придружаващи насаждения могат да включват трайни насаждения като флокс, теменужки, агнешко ухо, дамска мантия, коломбина и рози, ако създавате вилна градина. 

Указания за отглеждане:

Семената се засяват: май-юни

Пресаждат се: юни-август

Разстояние: 30х40 см

Цъфти: май-юни

Височина: 60-80 см

Разфасовка: 0,3 гр.

Семена в 1гр. : около 4000 бр.

Семена в една опаковка: около 1200 бр.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x