Количка

Разсад Целина

Акция
Хит
Модел 1118511
0
В наличност
5,12 лв.-20 % 4,09 лв.

Разсад Целина 

Ние от онлайн магазин sortovisemenabg.com представяме на вашето внимание Целина - разсад, растение ценено у нас заради ценните си вкусови (като зеленчук и подправка) и здравословни качества (предпазва от остеопороза, подсилва имунитета, подпомага сърдечното здраве, намалява възпаленията и кожните раздразнения, препоръчва се при диабет).  Позната е още под имената керевиз или кервиз.

В корените и листата на целината изобилстват редица важни вещества и елементи – аминокиселини, аспаргин, тирозин, каротин, никотинова киселина, микроелементи, провитамин A и аскорбинова киселина, витамини от група B (тиамин, рибофлавин), витамини K и E, калций, натрий, калий, магнезий и други видове минерали, а специфичният вкус на растението се дължи на наличието на апиол.

Кореновата целина се засява от разсад в последните дни на февруари, а листната целина - половин месец по-късно. Разсадът се засажда в открита земя в първите дни на май в добре осветена зона. Подходяща е леката, рохкава и питателна почва. Най-добра е песъчливата глинеста почва, която трябва да е неутрална или леко алкална.

Лисната целина визуална наподобяват магданоз. Розетката е едра, силно облистена, с височина 25 см. Листата са тъмнозелени с дълги, тънки дръжки. Не образува кореноплод. Издържлива на заболявания. 

Ние от Сортови семена БГ  предлагаме в допълнение към оглеждането:

- Лейки, пулверизатори

- Торове за цветя, билки и декоративни растения

- Сандъчета

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x