Количка

Маргаритка Многогодишна Гигант / Bellis Perennis

Модел 2008-Hort
0
В наличност
2,98 лв.

Маргаритка гигант

На нашия онлайн магазин  ви представяме семена за многогодишна Маргаритка гигант - сорт е с едри цветове.

Гигантската многогодишна маргаритка (Bellis perennis) е сорт маргаритка с по-големи цветове от класическата маргаритка. Това е многогодишно растение и, ако се грижи добре, може да цъфти обилно всяка година. Тя е универсално и лесно за отглеждане растение, идеално за бордюри, цветни лехи или алпинеуми.

Указания за отглеждане:

Избор на място за отглеждане: Многогодишната гигантска маргаритка расте най-добре на слънчеви или частично сенчести места. Не забравяйте да го поставите в зона от градината, която получава поне 6 часа слънчева светлина на ден.

Подготовка на почвата: Многогодишната гигантска маргаритка предпочита добре дренирана и плодородна почва. Преди засаждане можете да обогатите почвата с компост или почва за цъфтеж, за да осигурите хранителните вещества, от които се нуждае растението.

Поливане: По време на ранната фаза на растеж поддържайте почвата постоянно влажна. След като растението е добре развито, то може да понася периоди на суша, но не забравяйте да поливате по време на продължителни периоди на топлина и сухота.

Торене: Многогодишната гигантска маргаритка не изисква голямо количество тор. Можете да прилагате балансиран тор веднъж месечно през вегетационния период, за да насърчите обилния цъфтеж.

Подрязване: Многогодишната гигантска маргаритка не трябва да се подрязва по някакъв специфичен начин. Можете да премахнете избледнелите цветя, за да насърчите производството на нови пъпки и да удължите цъфтежа.

Защита от вредители и болести: Многогодишната гигантска маргаритка като цяло е устойчива на вредители и болести. Въпреки това проверявайте редовно растението за признаци на проблеми и предприемайте незабавни действия, ако забележите нещо необичайно.

Разделяне на растения: На всеки 2-3 години може да помислите за разделяне на зрели растения, за да осигурите буен растеж. Разделянето спомага за стимулиране на нови корени и засилен цъфтеж.

Сeмeнaтa сe засяват на открито: април - август
Семената се засяват на закрито: февруари
Разсаждане: март

Разстояния: 50 см от ред до ред; 40 см на реда
Цъфтeж: април - юли
Разфасовка: 0,2 гр.

Брой семена в опаковка: около130 броя семена

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x