Количка

Кейл Къдраво зеле / FIZZ

Хит
Модел 115965-SEK
0
В наличност
3,33 лв.

Кейл Къдраво зеле FIZZ 

Ние от он-лайн магазин sortovisemenabg.com представяме на вашето внимание Къдраво зеле Fizz ( кейл, кале ) или листно зеле, принадлежащо към група сортове зеле Brassica oleracea , отглеждани заради ядливите им листа. Растенията Кале имат зелени или лилави листа, а централните листа не образуват глава (както при главестото зеле ). 

Кейл (къдраво зеле или листно зеле) е растение от семейството на зелето, кръстоцветен зеленчук е като броколите, карфиола, зеленото и брюкселското зеле. Растението е уникално по отношение на полезните си свойства. То е лидер сред листните зеленчуци по съдържание на витамини, минерали и микроелементи. Богат източник е на лесноусвоим калций (2 пъти повече, отколкото има в броколите, които се смятат за първенец сред зеленчуците по този показател), съдържа много фосфор, калий (помага за поддържането на нормално кръвно налягане), магнезий, витамини А, С (повече, отколкото има в портокалите), К (важен за поддържането на здрава костна тъкан, за запазването на добра памет, профилактика е срещу Болестта на Алцхаймер).

Fizz има навик на изправено растение. Този сорт е  лесен за отглеждане и готов за прибиране на реколтата след 40 дни. Перфектен за малки пространства, може да се отглежда на закрито и на открито. Може да се бере дори през студените месеци на годината. 

Ранно узряващ, бързо растящ сорт. Растенията достигат височина 40-60 см. Сортът е известен със своите гладки, дълбоко наделени листа. Младите листа са подходящи за приготвяне на салати, храна ,а узрелите могат да се пекат на скара, да се задушават, да се използват в супи. Растенията са устойчиви на студове, така че ще можете да им се насладите през ноември или дори декември.

Указания за отглеждане:

Семената се засяват: април-май

Семената се разсаждат: март-април

Разстояние: 60х80 см

Оптимално температура на почвата за поникване: 3оС

Прибиране на реколтата: от юни до декември

Разфасовка: 0,2 гр

Семена в 1гр : 260 - 310бр.

Семена в 1 опаковка : 52-62бр.

 Ние от Сортови семена БГ  предлагаме в допълнение към оглеждането му:

- Тор за домати и зеленчуци / Tomato and vegetable fertilizer

- Органичен биостимулатор за зеленчуци

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x