Количка

Примула (иглика) микс / Cowslip colossea

Хит
Модел 253032-SEK
0
В наличност
2,14 лв.

Примула (иглика) микс / Cowslip colossea

Ние от он-лайн магазин sortovisemenabg.com представяме на вашето внимание семена за Примула (иглика) микс / Cowslip colossea.

Игликите са популярни с ранния си растеж и учудваща пъстрота. Древните скандинавски саги разказват, че в края на дългата и студена зима на земята пристигала младата и красива богиня Фрея. Тя слизала от колесницата си, в която били впрегнати две пухкави котки, и отключвала пролетта. За ключове и служели едни от първите цветя  - игликите. И наистина стъбълцата с цветовете приличат на връзка златисти ключета. По нашите земи предвестница на пролетта е Баба Марта. За разлика от Фрея тя е на сериозна възраст и не блести с хубост и благост, но също е избрала игликата, за да извести, че студовете са си заминали. Китка от иглики е затъкната на забрадката и.

Пролетната иглика Colossea е многогодишно растение с височина 15-30 см и кичести цветове. Цветовете са 3-5 см в диаметър, ярки, едноцветни и двуцветни. Килимите от иглика изглеждат много добре под редки дървета или ниски овошки. Подходящи са за отглеждане и в алпинеуми, както и саксии. Засаждат се в цветни градини на групи. Виреят добре в лека, незасъхваща, гниеща почва. На едно място игликите могат да растат от 2 до 10 години.

Указания за отглеждане:

Семената се засяват: март – април в оранжерия, или май-юни - на открито

Цъфти : април - юни 

Височина – около 15-30 см.

Разстояние: 15х20 см.

Семена в една опаковка:  50 бр.

Ние от Сортови семена БГ  предлагаме в допълнение към оглеждането му:

- Капкови маркучи

- Торове за цветя, билки и декоративни растения

- Сандъчета

- Саксии

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x