Количка

Семена от Кафе арабика

Хит
Модел 1368
Марка Флориан
0
В наличност
3,56 лв.

Семена от Кафе арабика

На нашия онлайн магазин ви представяме семена от кафе арабика. 

Семена на декоративно кафе Coffea arabica са достъпни за онлайн поръчки! Кафето е световноизвестно растение, чието име обикновено се свързва с ароматната тонизираща напитка, с която се събуждат милиарди хора по света. Знаехте ли обаче, че кафето се използва и като декоративно растение и често за интериорно озеленяване.

Екзотичното цвете се отглежда много лесно. Саксията с кафе аранжирайте в интериора, понеже растението е топлолюбиво и се нуждае от оптимална температура между 21 – 28 градуса по Целзий. При температури под 8 градуса по Целзий, кафето може да загине.

Като декоративно растение се отглежда и в зимни градини, среща се дори и в по-делова обстановка в офиси, бизнес сгради, банки, заседателни зали в хотели, административни центрове и други.

През лятото можете да откриете кафето да расте в саксии аранжирани в открити заведения, дори по морските райони, редом до екзотични палми. По природа този сорт е вечнозелено субтропично дърво достига височина от около 1 - 2 метра.

Когато отглеждате декоративното кафе от семена е важно да знаете, че за да покълне семето ще са необходими около 2 – 3 месеца. Повечето агрономи съветват да се накисват семената от кафето в период от едно денонощие преди да се засяват. Без значение дали ще ги накисвате или ще пристъпите директно към засяването е необходимо да изберете много плодородна почва, която да дренирате добре.

Семената от кафе се поставят с плоската си страна надолу на около 1,5 – 2 см дълбочина. Важно е да поливате семената ежедневно (или при нужда) като идеята е да не ги оставяте да подгизват, за да не изгният или съответно да не ги засушите и те да загинат. Поливките трябва да бъдат редовни – изключително важно е да спазвате това през целия период на покълване.

Почвата трябва да бъде винаги влажна, но да остане добре отцедена. Подобно на семената от палмите, семената на кафето покълват по-бавно в сравнение със ситните семена на някои билки например. Ако сте приготвяли разсад от кафе, след като той е готов е най-добре да го разсадите в почви, които имат по-ниско pH.

Можете да наторявате декоративното екзотично цвете с торове, които са подходящи за орхидеи (подходящи торове за орхидеи).Този сорт кафено дръвче има зелени и лъскави листа. Хигиената на листата се поддържа чрез оросяване с пулверизатор с престояла стайна вода, за да се измие натрупаният прах. Около третата година очаквайте Вашето декоративно растение в саксия да цъфне с красиви звездовидни цветчета.

По време на цъфтежа си, кафето разнася във въздуха приятен жасминов аромат. След като прецъфти, екзотичното цвете образува малки кръгли топчета като череши. Това представляват неговите плодове. Цвета на плодчета първоначално е зелен и след като узрее става червен. Тогава е момента на обиране на реколтата от кафе. От всяко плодче могат да се съберат по две зърна кафе. За да се стимулира цъфтежа на растението се препоръчва да намалите поливането от началото на зимата.

Началото на пролетта е времето, когато отново можете да увеличите поливането. Този „стрес” кара цветето да цъфти. За да произведе плод, не е необходимо опрашване. Качеството на кафето зависи изключително много от надморската височина и климатичните условия. Ако след три години отгледаното от Вас кафе от семена не може да задоволи подобаващо вкусовите Ви рецептори, винаги можете да закупите любимата си напитка, точно каквато я харесвате от магазина!

 

Разфасовка 3 гр.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x