Количка

Магданоз Италиански гигант

Хит
Модел 154
Марка Флориан
0
В наличност
1,55 лв.

Магданоз - Италиански гигант

На нашия онлайн магазин ви представяме магданоз - италиански гигант.

Гиганта от Италиански притежава изключителна съвкупност от витамини – А, К и С, както и минерални съставки. Освен тях магданозът съдържа в себе си и антиоксиданта, срещаш се и при морковите – бета-каротина. А може би една от най-важните му съставки е желязото. Цветчетата са жълто-зелени и цъфтят през юли и август. Италианският гигант достига от 60 до 90 сантиметра. Предпочита полусянка. Почвите трябва да са оцедливи и плодородни. Студоустойчив. Двугодишна култура. На открити пространства, може и в оранжерия от израелски полиетилен или в по-голяма саксия и сандъче. Чести поливания.

Дължи употребата си като освежител на дъха и до голяма степен вкусовите си качества на високата концентрация на хлорофил. Родината на магданоза е Средиземноморието, където все още се среща в диво състояние. Магданозът се използва в кулинарията и медицината от хилядолетия. Немската народна медицина препоръчва настойка от семената или корените на магданоза като средство, повишаващо апетита, подобряващо храносмилането, регулиращо менструацията, като лекарство при заболявания на бъбреците и др. Листата се използват под формата на компрес като обезболяващо и противовъзпалително средство.

Период на сеитба: През пролетта – от 20 ти февруари до 10-ти март, през зимата – 1 – 15 декември, на закрито – по всяко време.

Период на разсаждане: Сее се директно без разсад.

Дълбочина на сеитба: От 2 до 2,5 сантиметра.

Схема на отглеждане: От 20 до 30 сантиметра между семената.

Период за покълване: От една до две седмици.

Вегетация: 75 - 85 дни.

Разфасовка / брой семена: 5 гр.

Норма за сеитба: 800 гр. - 1 кг за декар.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x