Количка

Захарно цвекло

Хит
Модел 3-201
0
В наличност
4,64 лв.

Захарно цвекло

На нашият онлайн магазин ви представяме семена за захарно цвекло.

Захарното цвекло е едно от най-важните кореноплодни растения за човека. Още в древността е използвано за лечение на главоболие, запек, треска. То действа пречистващо на организма, като повишава нивото на кислорода в кръвта, спомага за формирането на кръвни клетки, изчиства токсините. Кореноплодът е богат на вит. С, а листата - на вит. А. Фолиевата киселина в захарното цвекло е естествен антиоксидант. Действа благоприятно върху различни заболявания на сърцето и вродени дефекти. Поради съдържанието си на оксалат, не се препоръчва на хора с бъбречни и жлъчни проблеми. Захарозата натрупана в него има изключително значение в живота на човека, заради високата енергийна стойност, лесната й смилаемост и високите вкусови качества. Той е най - сладкия зеленчук, захарното му съдържание е 15-20%. Съдържа малко калории. Използват се всички части на растението.

Засявайте семената от 10 Март до 10 Април за реколта Септември - Октомври. Сейте на разстояние 45 - 60см между редовете 10 -12см вътре в реда. Гъстота: 8000 - 12000 растения в декар. Дълбочина на сеитба: 3 - 5см. Сеитбена норма: 0,8 - 1кг/дка

В опаковка: 25гр

 

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол). 

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x