Количка

Златна Колекция Български семена за домати

Хит
Модел zk-domati
0
В наличност
18,92 лв.

Златна Колекция Български семена за домати

Този Микс семена съдържа едни от най-харесваните Български домати. Тази колекция е идеална за всички, които обичат свежите и пресни домати, отгледана с любов и грижа. Тази колекция е подбрана специално за всички хора, които искат да отглеждат сами доматите за своята трапеза. Също така това е идеалният подарък за вашите близки и приятели.

Комплекта включва:

  1. Домат Розов блян

  1. Домат Алено сърце

  1. Домат Розово сърце

  1. Домат Аля тип чери червено

  2. Домат Паулина

  3. Домат Идеал

  4. Домат Миляна

  5. Домат Николина

***Сортови семена БГ си запазва правото да промени компонентите на комплекта при изчерпване на някой от продуктите, като ще ги заменим с еквивалентни на него. Ако се наложи такава промяна то наш служител ще се свърже с вас, за потвърждение на поръчката.

Описание на семената:

Домат Розов блян

Средноранозрял до късен индетерминантен (високорастящ) директен сорт домати с много едри (гиганти) розови плодове. Плодове са с средна големина 350-500 грама, равномерно и интензивно розови, средно твърди, плътни, гладки, непукливи, за прясна консумация, месести с отлични вкусови качества.  Отглеждане: на конструкция, едностъблено, едноредово, 80-90/40 см., за средно ранно производство на открито, без пензиране (без прекъсване на върха на растенията). Устойчивост на болести: тютюнева мозайка, вертицилийно и фузарийно увяхване. Подходящ за прясна консумация. Разфасовка: 0,3 гр.

Домат Алено сърце

Индетерминантен (високорастящ) сорт, подходящ за отглеждане, както в оранжерия, така и на открито. Алено сърце образува едри плодове (между 300-700гр), които са наситено, ярко червени и сърцевидни по форма. Домата е гладък с много нежна и тънка кожица, изключително ароматен, плътен с уникални вкусови качества. Притежава много добър баланс м/у съдържанието на захари и киселини и не на последно място съдържа много малко семена. Предимство на сорта е, че плода образува много малка дръжчена ямичка, което го прави перфектен салатен сорт. Използвайте едноредова схема 70-80/35-40 см, на 6-8 съцветия или без прекършване на растежния връх. Този едър домат гигант достига реколта до 5 т от дка. За производство на домати от сорта Сорта е устойчив на вертицийно и фузарийно увяхване и е толерантен към картофена мана. Разфасовка: 10 бр. семена

Домат Розово сърце

Сортът „Розово сърце“ е подходящ за отглеждане както в култивационни съоръжения, така и на открито – при полски условия за ранно и средноранно производство. Вегетационният период - от поникване до узряване, е от 105-108 дни, което определя сорта като средноранен. Растенията са индетерминантни (високорастящи). Стъблото е среднодебело със среднодълги до дълги междувъзлия. Листата са светли, двойноперести, полунаведени, с по-дребни листчета, леко засукани към върха. Съцветията са прости, разположени през три листа, формиращи 2-4 плода. Неузрелите плодове са със зелен пръстен, който почти изчезва в ботаническа зрелост. Узрелите плодове са интензивно розови, сърцевидни, много едри със средната маса 300-550 g, многокамерни, непукливи, месести, без целулоза, с нежна кожица и текстура, с оптимална твърдост и съхраняемост. Сухото вещество рефрактометрично е 5,2%. Високото съдържание на общи захари и титруеми органични киселини определят приятния сладко-кисел вкус. За добрите вкусови качества допринася и типичния доматен аромат, нежната кожица и текстура. Разфасовка: 10 бр

Домат Аля тип чери червено

Разтенята са високорастящи. Плодовете са тип “чери” със средна маса 12-18 гр, овално продълговати, червени с приятен сладко-кисел вкус. Устойчиви на TMV и толерантни на нематода. Семена в една разфасовка: 0.2 гр.

Домат Паулина

Индетерминантен (високорастящ), хибриден сорт домати, събрал в себе си комплекс от качества като ранозрялост, едрина на плодовете, висока продуктивност и изключителни вкусови качества. Подходящ за отглеждане както в оранжерии за ранно производство, така и на открито за ранно и средно ранно производство. Плодовете са плоско - кръгли, гладки, без зелен пръстен, средно твърди и непукливи, с равномерен червен цвят и средно тегло 210 - 230гр. Устойчив на тютюнева мозайка, вертицилийно и фузарийно увяхване. Подходящи за прясна консумация и транспортиране. Разфасовка: 0,2 гр.

Домат Идеал

Средно ранен, индетерминантен сорт. Плодовете са едри 180-210 гр, кръгли, месести, с превъзходни вкусови качества. Предназначен е за консумация в прясно състояние. Разфасовка: 0,2 гр

Домат Миляна

Миляна е детерминантен, средно ранен сорт домати за полско производство. Плодовете са едри (140-180гр) плоско-кръгли, леко оребрени, многокамерни, месести, плътни, интензивно червени. Около плодната дръжка има зелен пръстен, който при узряване изчезва. Плодовете на домати сорт Миляна са твърди с много добри вкусови качества и добра съхраняемост и устойчиви на транспортиране. Много родовит сорт, подходящ за прясна консумация, преработка и експорт.  Сортът домати Миляна е устойчив на вертицилиум и фузариум. Разфасовка: 0.2 гр

Домат Николина

Детерминантен (безколов), високодобивен, средноранозрял български хибриден сорт. Подходящ за средно ранно и късно полско производство. Плодовете са едри, плоско кръгли до кръгли, плътни, твърди и непукливи, с интензивно червен цвят, с много добри вкусови качества. Средното им тегло е 230 - 250гр. Сортът е устойчив на тютюнева мозайка, вертицилийно и фузарийно увяхване, високотолерантен на алтернария. Подходящ за прясна консумация и преработка. Характеризира се с добра съхраняемост след беритба. Разфасовка: 0,3 гр.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x