Количка

Доломит на прах - за подобряване на почвата - 20 кг

Модел 300059-SEK
0
В наличност
43,91 лв.

Доломит на прах - за подобряване на почвата

Онлайн магазин sortovisemenabg.com представя Доломит на прах в разфасовка от 20 килограма - материал за подобряване на почвата. Използва се за намаляване на киселинността на почвата и подобряване на нейните физични и химични свойства.

Прахообразен естествен карбонатен тор (мелиорант) за варуване на почвата и неутрализиране на торфа. Използването на доломитово брашно насърчава по-ефективното усвояване на органични и минерални торове и възпроизвеждането на микроорганизми, полезни за растенията.

Ефекти от употребата: Повечето култивирани растения растат нормално и виреят само в некиселинна почва, така че почвата с pH под 5 трябва да се варува. При варуване корените на растенията по-лесно усвояват хранителните вещества, подобрява се дейността на микроорганизмите (активират се ензимите им). Почвата с pH под 5 почти няма атмосферни азотфиксиращи бактерии. В киселата почва има по-малко други бактерии, растителните остатъци се разграждат по-бавно и следователно храненето на растенията също се влошава. Растенията, които не получават необходимите хранителни вещества, са слаби и по-податливи на болести и неприятели.

Доломитното брашно ефективно спира вкисляването на почвата и предотвратява образуването на голямо количество алуминий, подобрява физико-химичните характеристики и структурата на почвата, насърчава по-ефективното усвояване на органични и минерални торове, насърчава размножаването на микроорганизми, полезни за растенията, допълва почва с калций, който насърчава растежа на растенията и укрепва кореновата система на растенията, и магнезий, който активира фотосинтезата. Доломитният прах се разпределя равномерно в почвата, когато се навлажни, почти не залепва по повърхностите на разпръсквачите и инструментите и бързо се абсорбира в почвата.

Препоръки за употреба: доломитният прах се използва в открита почва, оранжерии, контейнери за отглеждане. Разпръснете доломита или го добавете към почвата преди сеитба (засаждане) или след прибиране на реколтата. Оптималното време за използване на доломитово брашно е пролетта (след топенето на снега) и късната есен. Периодичност на използване на доломит на прах - на всеки две или три години.

Средната торова норма:  300 гр/м2.
При торене на тревата нормата доломит на прах трябва да се разпръсне два пъти.
Наторете около храстите и дърветата на ивица с ширината на короната на клоните.
За приготвяне на неутрализиран торф - 6 кг доломитово брашно за 1000 л (1 м3) киселини.

Състав:

  • калциев оксид (CaO) - 30%

  • магнезиев оксид (MgO) - 20%

  • калциев карбонат (CaCO3) - 51%

  • магнезиев карбонат (MgCO3) - 42%

  • общи карбонати (CaCO3 + MgCO3) - не по-малко от 85%


Разфасовка: 20 кг

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x