Количка

Разсад Блатен Червен Хибискус / Hibiscus moscheutos “Lord Baltimore” в саксия

Акция
Ново
Модел 8546520
0
изчерпано
15,46 лв.-20 % 12,37 лв.

Разсад Блатен Червен Хибискус / Hibiscus moscheutos “Lord Baltimore” в саксия

Онлайн магазин sortovisemenabg.com представя разсад Блатен Червен Хибискус / Hibiscus moscheutos “Lord Baltimore” в саксия - многогодишно растение с много ефектни пурпурни цветове и привлекателни, лъскави, големи, тъмнозелени листа.


Hibiscus moscheutos "Lord Baltimore" е вид вечнозелено цветно растение, което е част от семейството на Малвовите (Malvaceae). Лорд Балтимор се отличава с изключително красиви цветове и внушителни размери. Цветовете са обикновено ярко червени или розови, с богата текстура и ефектен външен вид. Те могат да бъдат с диаметър от около 20 см или повече, което ги прави впечатляващи и изискани.

Този вид хибискус е популярен за градински оформления и ландшафтни дизайни, като се използва за създаване на цветни алеи, живи плетове или като акцентен елемент в градината. "Lord Baltimore" е издръжливо растение, което предпочита слънчеви места и добре дренирана почва. Своите изящни цветове този хибискус разкрива през летните месеци, като привлича пчели и други полезни насекоми. Той може да бъде отлично допълнение към всяка градина или двор, придавайки живописен и елегантен вид на околната среда.

Указания за отглеждане: Отглеждането на Hibiscus moscheutos "Lord Baltimore" изисква определени градинарски грижи, но в крайна сметка е достъпно и успешно за повечето градинари.

Място за отглеждане:  предпочита слънчеви места, където получава поне 6 часа дневна слънчева светлина. Мястото трябва да е защитено от вятър, особено ако сте в регион със силни ветрове.

Почва: Изберете добре дренирана почва с pH между 6.0 и 6.5. Не понася замръзване на корените, затова добрата дренажна система е от съществено значение.

Поливане: Поливайте редовно хибискуса, като се стремите да запазите почвата влажна, но не преувлажнена (може да доведе до гниене).

Торене: Хибискусът се нуждае от редовно торене през активния сезон на растеж, особено през пролетта и лятото. Използвайте балансиран тор с високо съдържание на калий, което ще помогне за по-богат цъфтеж.

Подрязване: Подрязвайте хибискуса "Lord Baltimore" след края на зимния сезон, за да премахнете старите и увяхнали клонки и да стимулирате новия растеж.

Зимуване: В студените климатични зони, където температурите падат под 0оС, е препоръчително да се покрие с покривало, около корените да се добави мулч или да се пренесе на закрито, ако е в саксия.

Размери на растението в момента: около 15-20 см в работна саксия

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x