Количка

Разсад Индрише къдраво

Акция
Хит
Ново
Модел 8549657
0
изчерпано
7,74 лв.-20 % 6,19 лв.

Разсад Индрише къдраво

Онлайн магазин sortovisemenabg.com представя разсад Индрише, известно също като Лезетра (Pelargonium roseum, Pelargonium graveolens) - едно красиво саксийно растение от рода на мушкатото Pelargonium и семейство на здравецовите Geraniaceae.

В рамките на семейството на мушкатото има няколко видове, които се отличават не само с красивите си цветове, а и със специалните си листа –  група на "дъхавите" видове. Индришето, известно и като "дъхав здравец", е един от тях. Първоначално напомнящо за обикновеното мушкато, индришето се отглежда основно като стайно растение поради ароматните си листа. 
Най-ценното предимство на индришето са неговите ароматни листа. Въпреки нежните си цветчета, които често се загубват сред пищния цъфтеж на мушкатото, индришето предизвиква свежест, хармония и приятен аромат, което прави неговата скромност в предпочитане.

За поддръжка на растението е добре да подрязвате стъблата през март и всяко друго време на годината, ако е необходимо, за да запазите неговата форма. В лятните месеци можете да преместите индришето на открито, но го върнете в закрито пространство, когато температурите паднат под 10°C. Повечето видове не влизат в латентно състояние, така че могат да се ползват с ярка светлина и редовно поливане през цялата година. Ако желаете, можете да му осигурите "зимна ваканция", като го преместите на хладно място с минимална температура от 10°C.

Индришето се нуждае от почва, която е предимно на торфена основа и добре дренирана. То обича ярка светлина и може да се отглежда на място, където получава поне 4 часа слънчева светлина на ден. Дори и на полусянка, растението се чувства добре, увеличавайки размера на листата си, за да компенсира липсата на светлина. За грижата за растението е важно да подрязвате стъблата му, особено през март.

В домашна среда индришето е изключително полезно растение. Неговият аромат стимулира имунната система и подобрява настроението. Като вдъхвате аромата му, можете да почувствате тези благоприятни ефекти и да се насладите на свежата му ароматна същност.

Размер на саксията: ф10
Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x