Количка

Пакет от семена за всеки Хоби Градинар

Хит
Модел paket-vsichki-semena-hobi
0
В наличност
53,54 лв.

Пакет от семена за всеки Хоби Градинар

Нашият он-лайн магазин представя на вашето внимание внимателно подбрана селекция семена. Пакета е много практичен и е подходящ за всеки, който иска да отглежда сам своите зеленчуци.

Този пакет ще ви улесни максимално при направата на избор за най-подходящи сортове зеленчуци, тъй като това са предпочитаните и харесвани сортове от всички. Комплекта включва 29 различни сорта домати, краставици, пипер, моркови, репички и много други различни семена.

Всички семена от пакета може да разгледайте като маркирате съответното име на сорта по-долу:

 1. Домат Идеал /о/

 2. Домат Биволско сърце розово /о/

 3. Домат Биволско сърце червено /о/

 4. Домат сърцето на Албенга /о/

 5. Домат Розов гигант /о/

 6. Домат Пинк фреш /о/

 7. Домат чери червено /о/

 8. Краставици Гергана /о/

 9. Краставици Тимор /о/

 10. Корнишони Левина /о/

 11. Пипер Куртова капия /о/

 12. Пипер Златен медал /о/

 13. Пипер Болярска камба /о/

 14. Пипер Чорбаджийски /о/

 15. Пипер Рибки /о/

 16. Патладжан Български 12 /о/

 17. Тиквички Изобилна /о/

 18. Зеле Кьосе /о/

 19. Магданоз Фестивал /о/

 20. Копър /о/

 21. Чубрица /о/

 22. Моркови Нантски /о/

 23. Репички Червени кръгли /о/

 24. Тиква Мускатна /о/

 25. Царевица захарна сорт Голдън батам /о/

 26. Грах Ран /о/

 27. Фасул Капитано /о/

 28. Фасул Голд /о/

 29. Спанак Матадор /о/

Описание на сортовете:

Домат Идеал

Средно ранен, индетерминантен сорт. Плодовете са едри 180-210 гр, кръгли, месести, с превъзходни вкусови качества. Предназначен е за консумация в прясно състояние.Разфасовка: 0,5 g.

Домат Биволско сърце розово

Традиционен български сорт домат. Индетерминантен средно ранен до късен. Подходящ за консумация в прясно състояние. Плодовете са розови и имат сърцевидна форма. Средното тегло на плода е 400-500 грама, а ако торенето и грижите се извършват правилно, плодовете могат да достигнат 900 грама. Плодовете имат отлични вкусови качества. Разфасовка: 0,2 g

Домат Биволско сърце червено

 

Доматът е средно ранен до късен и изключително високо добивен. Подходящ е за колово отглеждане, защото е индетерминантен (това означава, че червеното биволско сърце е сорт домат, който не е ограничен във височина и може постоянно да нараства). Основно предимство на червения домат биволско сърце е, че плодовете му са месести и почти без семки. Плодовете му могат да достигнат до 900 гр., месести, светлочервени на цвят и много вкусни.Разфасовка: 0,2 g.

Домат Сърцето на Албенга

Високодобивен, средно ранен, индетерминантен сорт. Плодовете са червени на цвят, едри, приличащи на едра круша, но силно оребрени, със средно тегло на плода 250- 350 гр. Месестата част е плътна и изключително вкусни.Използва се главно за директна консумация и направа на сокове. Разфасовка: 0,2 g.

Домат Розов гигант

Средно ранен, индетерминантен сорт домати, предназначен за производство на открито. Плодовете са много едри достигащи до 1 кг, кръгли, интензивно розови на цвят. Месестата част е сочна, плътна и с отлични вкусови качества. Подходящ за прясна консумация и преработка. За максимален плододобив добавяйте специализирани торове.Разфасовка: 0,2g.

Домат Пинк фреш

Средноранозрял детерминантен /безколов/директен сорт домати. Плодовете са овално продълговати със средно тегло 90-100 гр., с приятен розов цвят, гладки, твърди, плътни, непукливи, с добри вкусови качества. Предназначен е за промишлена преработка от цели белени и не белени домати. Разфасовка : 0,3 гр.

Домат чери червено

Малък, компактен вид за отглеждане в малки градинки или сандъчета, с тънички стъбла и малки, червени, много вкусни, черешовидни плодове за консумация, консервиране или декорация. Раждат много. Плодовете са дребни, кръгли, червени със средно тегло 20 гр. Подходящ за консумация в пряко състояние и консервиране. Разфасовка: 0,2 g.

Краставици Гергана

Ранен високодобивен сорт с буен растеж. Плодовете са удължено-цилиндрични с дължина 28-30см, средно тегло 330гр, без горчивина, тъмнозелена повърхност с гланц и рядко разположени брадавици. Толерантен е на краставична мозайка, слабо чувствителен на брашнеста мана, не се влияе от резки температурни промени.
Вегетационен период 57-60 дни (от поникването).Вегетационен период 57-60 дни. Разфасовка: 2 гр.

Краставици Тимор

Ранен хибриден сорт краставици. Това е средноплодна краставица, предназначена за отглеждане както на открити площи, така и на закрито в полиетиленови и стъклени оранжерии. Образува изключително качествени плодове, тъмнозелени на цвят с много малко семена, перфектен вид, достигащи дължина 16-18 см. Поради тези си качества сорт Тимор F1 се цени високо от всички производители, които се занимават с търговия с краставици. Едно от основните предимства на вида е, че е устойчив към брашнеста мана (РМ), кубинска мана (DM) и вируса на пожълтяване на жилките на краставицата (CVYV). Разфасовка: 1гр.

Корнишони Левина

Високодобивен ранен хибриден сорт с предимно женски цветове. Плодовете са с атрактивен зелен цвят, с леко брадавичества повърхност и дължина 8-9см., с отлични вкусови качества. Подходящ за прясна консумация и консервиране.Разфасовка: 1 гр.

Пипер Куртова капия

Популярен български висококачествен сорт за средно ранно и късно производство с отлични вкусови качества. Плодът е едър, с наситено червен цвят, когато е узрял, висящ, дву- или тристранно сплеснат, с крехка и сочна месеста част, гладка повърхност и дължина от 12-16 см, с тънка кожица, лесна за отстраняване. Сортът е подходящ за прясна консумация и преработка.

Вегетационен период: 140 - 150 дни  

 Разфасовка: 2 гр.

Пипер Златен медал

Предназначен е за ранно и супер ранно производство на открито и в полиетилинови оранжерии. Подходящо е за консумация в прясно състояние, за салати и готвени. Плодовете са висящи, дълги 16-20 см, със средна маса 70-75 гр. В техническа зрялост са светло-зелени, а в ботаническа-червени. Перикарп-крехък, сладък, с тънка кожица и приятен аромат.  Разфасовка: 2 гр.

Пипер Болярска камба

Основен сорт за средноранно и късно производство. Подходящ за прясна консумация и туршии. Плодовете са едри 150-180 гр., висящи, на дялове, със сплеснато сферична форма. Перикарпът е дебел, с нелютив вкус. В техническа зрялост чушките са тъмно зелени, а в ботаническа-червени. Разфасовка: 1 гр.

Пипер Чорбаджийски

Средно ранен високодобивен сорт, подходящ за прясна консумация и направа на туршии. Плодовете са висящи, тънки, набръчкани и силно извити към върха, с дължина около 18-22 см и средно тегло 18-20 гр. В техническа зрялост плодът е жълто-зелен, а в ботаническа – червен.

Вегетационен период – 95 - 105 дни.

 Разфасовка: 2 гр.

Пипер Рибки

Плодовете са висящи, дребни, приличащи на рибки с дължина 8- 10 см. На вкус са слабо люти. Плодовете са зелени, а в ботаническа зрялост – оранжаво- червени. Високо добивен сорт. Предназначен е за прясна консумация и консервиране. Среден добив- 3- 4 т/дка. Разфасовка: 2 гр.

Патладжан Български 12

Средно ранен високодобивен сорт. Растенията са високи до 1.2 м, силно разклонени. Плодовете са крушовидни, а месестата част е кремавобяла. В стопанска зрелост плодовете са виолетови със силен гланц. Подходящ за прясна консумация и консервиране.Разфасовка: гр.

Тиквички Изобилна

Високодобивен български сорт тиквички, харастерен с отличните си вкусови качества. Плодовете са цилиндрични и леко изтънени към дръжката, повърхността е много слабо оребрена, млечно бели с лек зелен отенък и бледо кремава месеста част с дължина 15-20см. Подходящ за отглеждане в полиетиленови тунели и на открито.Разфасовка: 5 гр.

Зеле Кьосе

Сорт зеле за късно производство. Зелето е едро с тегло на главата 3-5 кг, кръгло, сочно, с отличен вкус. Сортът е подходящ за прясна консумация или консервиране и се използва за кисело зеле. Оптималната температура за растеж и развитие е 17-22 градуса.

Вегетационен период: 125-130 дни.

Разфасовка: 5 гр.

Магданоз Фестивал

Магданоз Фестивал образува жълто-зеленикави цветове от типа на сенниковидните, които цъфтят на лято. Височината е до 60 сантиметра. На слънце или полусянка. Дренирана богата на хранителни вещества почва. От рода на едногодикните растения. Може да се отглежда през цялата година на открито или вътре в съдове. Ранното пролетно засяване на семената на сортът Фестивал е добре да се направи в периода 20 февруари – 10 март. Предзимно засяване на семената можете да направите между 1 и 15 декември. Оросява се при покълването, после се полива равномерно без да се преполива. Вегетацията на семената на магданоза от сорта Фестивал трае от 70 до 90 дена.    Разфасовка: 5 гр.

Копър /о/

Копърът е сред подправките, които са богати на фолиева киселина (витамин В), каротин (витамин А) и витамини С и Е. Сейте семената от Март до Юли през две седмици ако искате да консумирате пресни листа от копър до есента. Достига височина 100-150см Толерантен е към различни атмосферни условия.Разфасовка: 3гр

Чубрица

Едногодишно растение с туфесто стъбло, което  достига височина 20 - 40 см. Листата на чубрицата имат силен специфичен аромат и служат за подправка на много ястия. Чубрицата не е взискателна към условията на отглеждане, но не понася засенчването. Сеитбена норма - 30 – 35 гр./дка. Отглежда се чрез разсад.Разфасовка: 2гр

Моркови Нантски

Високодобивен средно ранен до късен нехибриден сорт, предназначен за прясна консумация и за преработка. Кореноплодите са цилиндрични, гладки, с дължина 15-16 см, тъмно оранжеви, устойчив на напукване сочни, крехък, с малка сърцевина, сладки с аромат и отличен вкус.

Вегетационен период: 100 дни

 Разфасовка: 5гр

Репички Червени кръгли

Кореноплодите имат кръгла сферична форма, интензивно червено оцветяване на кожата, тънка опашка и плътна консистенция. Техническата зрялост бавно отминава. Подходящ за пролетно и есенно производство. Средно ранен сорт. Отличен за отглеждане на открито. Разфасовка: 5гр

Тиква Мускатна

Атрактивен, високодобивен италиански сорт, отличаващ се с много едри плодове, достигащи тегло 8-10кг. Плодовете са сферични, леко сплеснати, с формата на цигулка. На цвят са сиво-синкави с по-светли ивици. Месестата част е от жълто до ярко оранжева, сочна и сладка. Сортът е с отлични вкусови качества.

Образува дълги, силни облистени стъбла и мощна коренова система. Плодовете са големи и крушовидни с тегло 7-8 кг. Кожицата на плода е слабо сегментирана и гладка. В техническа зрялост плодът има оранжев цвят. Месестата част е оранжева, крехъка с високо съдържание на каротин.Разфасовка 5гр.

Царевица захарна сорт Голдън батам

Едногодишно растение. За храна се използват младите кочани, които се варят или консервират. Кочаните на захарната царевица се берат в млечна зрялост. При горещо време беритбите се извършват своевременно, преди още зърната да изпускат сок с тестовидна консистенция.   Разфасовка: 10гр. 

Грах Ран

Сортът е ранен, дружно зреещ, подходящ за еднократно механизирано прибиране, с добри вкусови качества. Растенията са храстовидни, високи 40-50 см. Шушулките са тъмно зелени, с дължина 11 см, леко извити, с тъп връх. В тях се съдържат средно по 6-7 зелени зърна, които са овални, средно едри и гладки. Той се използва предимно консервиран или замразен. У нас грахът се отглежда като едногодишно пролетна култура, която може да се засее предзимно и пролетно. Дълбочина на засяване 4-5 см. и до 8 см.- за по-сухи и рохкави почви. Сеитбена норма: 20-25 кг/дка. Разфасовка: 80гр. 

Фасул Капитано

В Европа фасулът бил пренесен наскоро след откриването на Америка. Любителите на цветята се радвали на чуждото растение, чудели се на дългите шушулки и на разнобагрените зърна, скрити в тях. Трябвало да мине много време, докато европейските народи разберат, че фасулът е не само красиво, но и твърде полезно хранително растение. Само допреди малко повече от 300 години бобът, който всички смятат за българско национално ядене, е бил непознат на нашия народ. У нас той бил пренесен от Испания. Бързо допаднал на вкуса на нашия народ и станал една от основните му храни. Няма друга растителна храна, която да засища повече от фасула. Той е един път и половина по-калоричен от пшеничения хляб и три пъти по-калоричен от картофите. Богат е на белтъчини, близки до белтъчините на месото и може да замества месото в храната на човека. Разфасовка: 40гр. 

Фасул Голд /о/

В Европа фасулът бил пренесен наскоро след откриването на Америка. Любителите на цветята се радвали на чуждото растение, чудели се на дългите шушулки и на разнобагрените зърна, скрити в тях. Трябвало да мине много време, докато европейските народи разберат, че фасулът е не само красиво, но и твърде полезно хранително растение. Само допреди малко повече от 300 години бобът, който всички смятат за българско национално ядене, е бил непознат на нашия народ. У нас той бил пренесен от Испания. Бързо допаднал на вкуса на нашия народ и станал една от основните му храни. Няма друга растителна храна, която да засища повече от фасула. Той е един път и половина по-калоричен от пшеничения хляб и три пъти по-калоричен от картофите. Богат е на белтъчини, близки до белтъчините на месото и може да замества месото в храната на човека. Разфасовка: 40гр. 

Спанак Матадор

Спанакът е тревисто растение от семейството на ряпата. Отглежда се като листен зеленчук. Листата му са богати на белтъци, железни и калциеви соли и витамин A, B1, B2, C (аскорбинова киселина) и PP. Освен това спанакът съдържа витамини К, Р, Е и микроелементи -калий, калций, магнезий и йод. Една от особеностите на витамините С и А в спанака е че не се разрушават при варене. Младите листа на спанака се използват както сурови, така и варени или задушени и разбира се консервирани. Най полезни са разбира се пресните листа в суров вид – от тях се приготвят превъзходни салати и сокове. Сокът от спанак е прекрасен диетичен продукт. Мийте спанакът непосредствено преди употреба защото измит се разваля бързо. Сокът от спанак е превъзходен натурален оцветител – придава на ястията наситен зелен цвят. Спанакът запазва най-добре витаминното си съдържание, като се здушава с слънчогледово масло в захлупена тенджера. Практиката да се попарва спанакът в кипяща вода и след това да се изхвърля водата е погрешна, защото се губят много минерални водноразтворими соли и витамини. Солите на желязото в спанака са в лесно усвоима форма и затова той се препоръчва при болни от малокръвие и общо изтощение. Пресният сок от спанак, лапад и коприва е особенно ценен за болни от анемия.Разфасовка: 30гр. 

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x