Количка

Патладжан Лонг Пърпъл

Модел 158
Марка Флориан
0
В наличност
1,55 лв.

Патладжан Лонг Пърпъл

Нашият он-лайн магазин sortovisemenabg.com представя на вашето внимание семена за патладжан сорт Лонг Пърпъл. Този сорт патладжан се отличава със своята характерна издължена форма на плодовете, както и с превъзходните си вкусови качества.

Патладжанът, известен у нас и като син домат, е доста популярен и широко използван зеленчук на Запад и в САЩ. Родина на патладжана са Индия и Китай, където и до днес той се среща в диво състояние. У нас той се отглежда във всички зеленчукопроизводителни райони предимно за ястия от националната ни кухня. Те имат сравнително богат минерален състав — калий, фосфор, калций, магнезий, натрий, желязо, манган, алуминий и др. Хранителният им състав е почти колкото на пипера и доматите, но поради това, че се използуват след топлинна обработка голяма част от витамините им се губят. Патладжаните са много полезна храна, препоръчват се за профилактика и лечение на атеросклероза. Те спомагат изхвърлянето на холестерола от организма и за неговото намаляване в кръвта. Съдържанието на калии усилва работата на сърцето и благоприятства извеждането на течностите от тялото. Затова патладжаните се препоръчват на възрастни хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, особено при наличието на отоци, свързани с отслабената дейност на сърцето.

Ранен до средно ранен сорт, подходящ за отглеждане и в полиетиленови оранжерии. Плодовете са тъмно виолетови, лъскави, дълги около 22 – 25 см. Сортът е много добивен с отлични вкусови качества.

Вегетационен период: 75 дни

Указания за отглеждане:

Семената се засяват:

  • Ранно производство: 25 януари – 5 февруари
  • Средно производство: 25 – 30 април

Дълбочина на сеитба: 1 – 1,5 см

Разстояние:

  • Ранно производство: 70 – 80/30 - 40 см
  • Средно производство: 70 – 80/30 - 40 см

Сеитбена норма: 35 - 50 гр/дка

Оптимално температура на почвата за поникване: 16оС

Разфасовка: 1,5 гр.

Семена в 1гр : 180 - 220 бр.

Семена в една опаковка: 270 - 330 бр.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти
Модули для Опенкарт 2.x - 3.x